ΟΠΤΟΜΕΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΤΕΣ ΦΑΚΩΝ ΕΠΑΦΗΣ:
τα οφέλη
Η Christina Chan
ασκείται ως επαγγελματίας οπτομέτρης στο Οντάριο του Καναδά.
Τακτικοί οπτομετρικοί έλεγχοι
Πόσο συχνά πρέπει να πραγματοποιείτε οπτομετρικό έλεγχο;

Όσο συχνά συνιστάται από τον επαγγελματία φροντίδας της όρασης, ο οποίος θα διασφαλίσει ότι βλέπετε με την καλύτερη δυνατή διαύγεια και άνεση.

Η καλή υγεία των ματιών δε σημαίνει μόνο να μπορούμε να βλέπουμε στα 10/10. Κατά τη διάρκεια ενός οπτομετρικού ελέγχου, ο επαγγελματίας φροντίδας της όρασης σας πραγματοποιεί και έναν έλεγχο για τη συνολική υγεία των ματιών σας.

Λαμβάνοντας τακτικούς οπτομετρικούς ελέγχους, εξασφαλίζετε την καλύτερη δυνατή όραση και υγεία για τα μάτια σας.
Ο επαγγελματίας φροντίδας της όρασής σας θα σας μιλήσει επίσης για τη διαδικασία χρήσης των φακών επαφής σας, η οποία είναι σημαντική για την ορθή εφαρμογή των φακών και τη συνολική εμπειρία χρήσης τους.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥ ΦΑΚΟΥ
Προσφέρει άνεση; Βλέπετε καλά;

Ο οπτομετρικός έλεγχος είναι μία καλή ευκαιρία για να μιλήσετε με τον επαγγελματία φροντίδας της όρασής σας σχετικά με την απόδοση των φακών σας.

Πολλοί χρήστες λένε ότι είναι ικανοποιημένοι με τους φακούς επαφής τους, ωστόσο εξαρτώνται από τις οφθαλμικές σταγόνες, ή μειώνουν το χρόνο χρήσης ή συμβιβάζονται με την αίσθηση της δυσανεξίας στο τέλος της ημέρας τους.

Αποδίδουν τη δυσανεξία αυτή στο δικό τους τρόπο ζωής.

Αν οι φακοί σας δεν παρέχουν άνεση ή προκαλούν ενοχλήσεις, ενημερώστε τον επαγγελματία φροντίδας της όρασής σας. Μπορεί να σας βοηθήσει προσφέροντάς σας μία εναλλακτική λύση. Βελτιωμένα χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα αυξημένη αναπνευσιμότητα, οπτική high definition και πιο μαλακά υλικά, μπορούν να προσφέρουν κάτι το οποίο αυτή τη στιγμή δεν έχετε. Ορισμένες φορές, μπορεί να είναι και κάτι τόσο απλό όσο η εφαρμογή διαφορετικών φακών επαφής.

Αξιοποιήστε πλήρως τον οπτομετρικό σας έλεγχο

Ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε μία θετική εμπειρία χρήσης φακών επαφής είναι να συζητήσετε με τον επαγγελματία φροντίδας της όρασής σας για τις ανάγκες όρασης και άνεσης που έχετε καθώς και για άλλα ζητήματα που σας απασχολούν σχετικά με την υγεία των ματιών σας.

Είναι σημαντικό να μιλήσετε για τις οπτικές απαιτήσεις σας, όπως είναι για παράδειγμα η μακράς διάρκειας εργασία σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ή η ενασχόληση με αθλητικές δραστηριότητες.

Οι περισσότεροι χρήστες επιθυμούν μία καθημερινότητα χωρίς συμβιβασμούς που θα τους επιτρέπει να κάνουν όλα όσα αγαπούν, και η καλή όραση αποτελεί προϋπόθεση για αυτό.